Hjælp til borddækning til fest? Lad os inspirere dig!

0
496

Du har inviteret familie, venner eller måske kollegerne hjem til en hyggelig aften eller en frokost med lidt af det hele – og selvfølgelig vil man gerne imponere med en smuk borddækning til fest, som passer til anledningen og stemningen. For lad os bare være ærlige, der er bare intet som en borddækning til fest, der sidder lige i skabet, og som imponerer alle gæsterne, så snart de træder ind i rummet. Det er den følelse, vi vil prøve at hjælpe dig hen på. Det gør vi ved at foreslå forskellige ting, du kan have med i din borddækning til fest for at sætte prikken over i’et – og så er der selvfølgelig inspirationsbilleder til mulige opdækninger, du kan gå efter – hvad end det er ude eller inde. Og til sidst så vil vi selvfølgelig hjælpe dig på vej til, hvor du kan få lignende borddækning.

Lad os starte med det hele basale. Måske du allerede har tallerkener, glas og bestik derhjemme. Så skal du selvfølgelig benytte det. Men her er lidt forslag til en smuk opstilling til din borddækning.

Den klassiske og elegante bordopdækning til fest

borddækning til fest

Helt klassisk opstilling med en hvid tallerken, klassisk bestik, et vandglas samt et vinglas – og alligevel får du wauw effekten. Små detaljer som blomster eller servietter kan gøre hele forskellen. Så er budgettet ikke til nye tallerkener, glas eller bestik, så brug hvad du har. Og ellers har vi fundet nogle muligheder inden for forskellige budgetter, så der er noget for lige netop dig. 

Den varme og unikke bordopdækning til fest

borddækning til fest

Igen – her får du en smuk og simpel, sort tallerken i et klassisk design og tilføjet er lidt guldbestik. Egentlig meget simpelt – og hele det unikke ligger i sammensætningen af farvevalget i bestikket og tallerkener samt tilføjelsen af lidt granpynt og bordkort. Det er klart, at lige netop denne sammensætning fungerer helt perfekt hos dig, der har et mørkere bord, da det ligesom giver hele den varme følelse, som matcher farverne på billedet. En følelse af hygge og varme. 

Huskeliste til bordopdækningen

Er du i tvivl, om du har husket alle de rette glas, tallerkener eller bestik? Så brug nedenstående guide som en reminder til, hvad du kan have på bordet. Du behøver selvfølgelig ikke dem alle, hvis det ikke ønskes eller er den slags fest. 

borddækning til fest

Servietter 

Servietter er altid en god ide! Hvad end det gælder servietterne, du kan finde i et hav af farver i dit lokale supermarked eller stofservietter, som kan bruges igen og igen. En god ide, når det kommer til at vælge den rette farve, er at vælge en farve, der matcher bordopdækningen eller rummet i er i. På den måde er der et gennemtrængende tema/farve, som går igen og det gør det oftest stilfuld. Men du skal følgelig ikke vælge en farve, bare fordi den er flere steder. Det kan sagtens bare være i nuancer. Det kan være du dækker et bord, der skal afspejle sommeren, efteråret eller måske påske? Så giver det mening at vælge en serviet farve, der giver den ønskede vibe. 

borddækning til fest

På ovenstående billede ses et klassisk scenarie, hvor servietten matcher dugen – og det ser så smukt ud. Sommetider kan det blive for meget, når man kører samme farver igen og igen. Men grundet tallerkenerne, som giver dig et helt andet design og altså giver dig det afbræk, der gør, at det hele er perfekt fordelt, så ser det bare smukt ud. 

Men du kan også sagtens vælge servietter, der er i en helt anden stil. Ligesom på nedenTsående billedet. Der er der valgt en stofserviet i en rødlig nuance og selvom farven ikke er at se andre steder på bordopdækningen til din fest, så passer nuancen stadig så flot ud med resten af bordopdækningen. Man får det såkaldte “vibe”, som ønskede. Det er lidt bohemian mixed med elegance. En helt perfekt kombination, hvis du spørger os.

Blomster 

Nu til en af mine favoritter, som kan bidrage til elegance og smuk bordopdækning til enhver fest – selvfølgelig blomster. En lille vase af blomster fra haven, eller lidt friske tulipaner fra supermarkedet eller tørrede blomster, som du selv har sammensat – det hele tæller. For blomster er bare en genial måde at tilsætte “det sidste” – også kendt som prikken over i’et. Der findes mange måder at gøre det på og du behøver på ingen måde at tage til blomsterhandleren for at betale 300 kr for en smuk buket, der kan pryde dit bord. Selvom det selvfølgelig også ser rigtig smuk ud. 

borddækning til fest

Men du kan lave din egen lille, fine buket til din bordopdækning. Køb et par snitblomster og find lidt grønt udenfor – sæt så blomsterne sammen, som du ønsker. Gør det til en tæt buket eller saml dem lidt forskudt og med noget grønt, der er længere end buketterne og så har du en fin, høj buket – lige efter din smag og med dine farver. 

borddækning til fest

Men men men, blomster på bordet behøver ikke altid være en kæmpe buket, der kræver en masse – hverken på den ene eller anden måde. Det kan sagtens bare være en lille simpel vase og tilføjet med 2-3 blomster i. Simpelt, elegant og smukt. 

Duge

For nogle er duge og bordopdækning til fest 2 ting, der ubetinget går hånd i hånd – men vi er ikke enige. Vi, på redaktionen, synes faktisk, at man sagtens kan dække op uden en duge – hvis man altså har lyst. Igen – det er bare ikke altid, at man har lyst til at gå ud at investere i nye ting, fordi  man får gæster den ene dage og ønsker et bestemt tema. Giver det mening uden og er du ikke bange for, at dit bord bliver ridset – så lad vær. Men men men, selvfølgelig kan en dug også noget! De kan er smukke, elegante og hjælper til, at dit bord holder sig pænt i længere tid. 

Pynt 

Vil du gerne gøre det lidt ekstra? Det kan være, der er en bestemt anledningen, der fejres og blå er kendetegnet ved netop det – eller måske det er temafest, ja så må tingene gerne være lidt ekstra, når det kommer til borddækning til festen. Det kan være, der skal tilføjes lidt konfetti, bordkort, papirposer med goodies i – eller noget helt tredje. Vi siger; Gå all in! Føler du det, så gør det. En vild borddækning til fest, alt efter specifik anledning, kan være med til at sætte gang i det helt store samtaleemne, så snart folk tropper op.

Balloner 

Balloner!!! Det kan noget – og ikke bare ballonerne i sig selv, men også måden de bliver sat sammen. Der findes et hav af balloner derude – både i forskellige størrelser og farver, og sammen kan du lave det fineste pynt, som matcher temaet og din bordopdækning til fest derhjemme. 

borddækning til fest

Balloner kan mixes og matches, lige som du ønsker, så det får den vibe og farvekombination, som du ønsker. Ovenstående og nedenstående billede giver to vidt forskellige følelser og vibes – og begge ser jo fantastisk smukke ud. Og du kan altså lave det her helt selv! Det kræver bare lidt balloner og en snor i en farve der matcher. Mange, os selv inkluderet, bruger gavebånd af en art. Det er til en rimelig pris og fås i materialer og farver, der matcher ballonerne, som du ønsker. 

borddækning til fest

Bordløber 

Bordløbere er faktisk ikke noget, vi ser så meget herhjemme, når vi er ude og der er dækket op. Men når vi ser amerikanske serier på Netflix, så er der næsten ikke en bordopdækning uden en bordløber. Har du set den nyeste sæson af Emily In Paris? Hendes smukke bordopdækning udendørs var selvfølgelig med en bordløber! Vi blev inspireret og nu vil vi også have, at vores næste fødselsdag skal holdes udenfor og med en bordløbere og så må det meget gerne være inspireret af nedenstående billeder.