Hama Perler – en verden af størrelser og farver

0
483

Hama perler er det mest populære, når det kommer til kreativitet inden for rørperler og perleplader. Så har du planer om, at weekenden eller ferien skal stå på en masse hygge med perler, så er det Hama perler, du skal have fat i  – og det er der flere gode grunde til, som vi kommer ind på i denne artikel. Men til at starte med har vi blot sørget for, at der er Hama perler i alle typer farver, så du kan lave lige det, du har lyst til! Og vi har selvfølgelig også sørget for lidt inspiration til dig, så du kan få en masse fede ideer – som alle aldre og niveauer kan være med på. 

Hvilke typer Hama perler findes der?

Der findes 3 typer hama perler: Mini, midi og maxi. I det her afsnit vil der blive forklaret nærmere, hvem de forskellige størrelser er tænkt til. 

Mini

Mini Hama perler er de mindste i perler i flokken og en diameter på blot 2,5 mm. Der er altså et koncentrations arbejde, hvor det kræver lidt ekstra motorik for ikke at ødelægge, hvad du allerede har kreeret. Derfor anbefales mini perlerne til børn fra 10 år og opefter. De vil kunne få mere ud af det og samtidig skal du ikke være bange for, at perlerne bliver spist eller ender steder, de ikke bør. Perlerne kan stryges. 

Midi

Midi størrelsen er klassikeren og den de fleste tænker på, når det kommer til Hama perler. De er lidt større og end mini, og det anbefales derfor, at børn fra 5 år og opefter kan bruge disse. De har den perfekte størrelse til at lave alverdens motiver og figurer på perleplader

Maxi 

Den sidste er maxi, og det er selvfølgelig den største. Den har en diameter på 10 mm og kan bruges af børn fra 3 år og opefter. Det er blandt andet, fordi de har en størrelse, som de mindre børn kan håndtere og dermed få lidt ud af det. Samtidig er det en alletiders aktivitet for dit barn, som får lært en masse både ift. farver og motiver, men det giver også god anledning til at snakke om de forskellige motiver. En ting, der også virkelig kan udvikles med maxi Hama Perler er dit barns fingermotorik – for det er ikke altid det nemmest at få fat i de små perler og flytte dem fra et sted til et andet. 

Hvem kan bruge Hama perler?

Hama Perler er for alle! Det er for både voksne og børn, som nyder den slags kreativitet. Det er blandt andet ret tydeligt, at Hama perler er for alle, da de kommer i forskellige farver og størrelser – så der er til lige netop dit niveau og behov. Derfor kan du også sagtens sidde med dit barn og lege med Hama perler. Her kan du blandt andet bruge Hama perler maxi, da de er lidt større og derfor nemmere for de lidt yngre at lege med. Men som sagt er Hama perler slet ikke begrænset til børn.

Der sidder mange ældre derude, som enten bare nyder at koble af fra en travl hverdag og derfor bare hygge med lidt små-projekter. Men der er også de større projekter, som tager masser af tid og koncentration og som næsten er et fuldtidsjob ved siden af. Se nedenstående video for et projekt, som helt sikkert har taget rigtig lang tid! Så for kort at svare på det – alle kan bruge Hama perler!

Hama Perler ideer

Det kan du bruge Hama perler til

Brug Hama perler til højtider

Hama perler kan bruges til alverdens ting. En af de ting, som det virkelig bliver brugt en del til, er pynt til højtider. Op til jul og påske er Hama perler oplagte til at lave en masse fin pynt med, som enten kan bruges ifm. ophæng eller bordpynt. Her kan du enten vælge at lave det selv, og er der børn i hjemmet, så kan der bruges nogle gode timer sammen på at skabe minder, som f.eks. hver jul kan tages frem og dermed mindes de gode tider sammen. Lav f.eks. fine ophæng til juletræet eller som borddekorationer, der giver god stemning, mens i alle sidder ved bordet og nyder alt den gode mad i hinandens selskab.

Brug Hama perler til mærkedage

Lige så vel som du kan bruge Hama perler til at lave pynt til højtider, så kan de selvfølgelig også bruges til mærkedage. Det kan være pynt til en fødselsdag, mors eller fars dag – der er ingen grænser. Her kan du både bruge Hama perler til pynt, som giver stemning og gør dagen endnu hyggeligere – og så kan du selvfølgelig også bruge det som gave-ideer. Hvis du har et barn derhjemme, så er der ingen forældre eller bedsteforældre, der ikke vil elske at modtage en god hjemmelavet gave. Det kan også være, du er ældre og går meget op i det. Så er der stadig alverdens gavemuligheder for venner og familie. Måske du har en bror eller søster, der er kæmpe Batman fan? Så kan du prøve kræfter med 3D figurer af kendte superhelte – som f.eks. Batman. Få ideer i nedenstående video til andre superhelte ideer, hvis der er en fan derhjemme.

Hvad kan jeg bruge Hama perler til?

Hama perler kan bruges til meget andet end blot at lave dekorative figurer. Der er nærmest ingen grænser for, hvad du kan bruge dem til. Mange bruger også Hama perler til at lave fine armbånd, øreringe og halskæder – og stadig ikke begrænset til det overhovedet. Så får du nogle sjove ideer, hvad end det er, og tænker, at det kunne være fedt med lidt Hama perler i samme forbindelse? Så giv den gas! Prøv dig frem.