Mors dag er lige om hjørnet, og hvad er mere perfekt end en kreativ hjemmelavet mors dags gave? Det er nemlig dagen, hvor din mor virkelig skal forkæles og der skal vises, at vi sætter pris på hende – selvom det burde vi selvfølgelig gøre hver dag. Vi har derfor fundet lidt forskellige ideer frem, som er perfekte forslag til en kreativ hjemmelavet mors dags gave. Der er nemlig masser af måder at overraske sin mor på og få lidt ekstra plus point i bogen 🙂 Vi har listet en række kreative gaver, som du kan lave og der er lidt til alle aldre og budgetter. Og så har vi sørget for, at du blot er et klik fra at få alt, du behøver til projektet.

Ideer til kreative og hjemmelavede mors dags gaver

Tegning

Det her er en klassiker og en sikker vinder – ligemeget din alder. Har du et barn derhjemme, der gerne vil lave en fin tegning til sin mor? Så det bare frem med tusser og papir. Er du derimod ældre og decideret dygtig til at tegne? Så er det bare frem med blyant og papir og så lave noget smukt. Der er simpelthen ingen grænser for, hvem der kan give en tegning i gave. Oftest handler gaverne på Mors Dag om tanken bag, så der skal meget til, for at hun ikke bliver glad.

Kreativ hjemmelavet mors dags gave

Det skal du bruge:

 • Farvet papir
 • Tusser
 • Blyanter
 • Vandfarver

Smykker lavet af børn

Endnu en mulighed for en kreativ hjemmelavet mors dags gave – og som kan laves af alle aldre. Har du en lidt yngre derhjemme, som gerne vil prøve kræfter med det, så kan du i princippet bare bruge de perler i nu engang har derhjemme. Klip lidt elastik snor, bind en perle i enden og så er det bare igang med at putte de fineste perler på. Når den så er fyldt op, så bindes enderne blot sammen – og wupti, så har I en halskæde, armbånd eller hvad der ellers er blevet lavet. Det behøver ikke at være svære end det. For ærligt, så skal det ikke nødvendigvis være et smykke, der holder i flere år. Måske bare lige til næste år, hvor der så kan laves et nyt 😉

Det skal du bruge:

 • Snor
 • Perler

Smykker lavet af de lidt ældre

Men smykker til mors dags gave kan også laves rigtige smukke. Går du lidt op det, så kan du finde finde armsbåndskæder, som du kan sætte perler og vedhæng på – og du kan også finde små låse, så de lukkes rigtigt. Kast dig ud i det hele! Lav øreringe, ankelkæder, halskæder – der er ingen grænser. Brug farver, som din mor elsker eller som minder om en oplevelse i har haft sammen. Det kan du også bruge vedhæng til. Personliggør det, så det har betydning for jer to.

Det skal du bruge:

 • Perler
 • Kæder
 • Lås
 • Små vedhæng

Maleri

Endnu en ting, som er for både de store og de små. Et maleri kan være sødt og det kan være smukt. Er der en lille i hjemmet, så lad han/hun lege løs med farver. Vil I gøre det ekstra mindeværdigt, kan I lave den klassiske, hvor du laver aftryk af hænder eller fødder. Er det til de små, så brug et lille lærred. Så bliver det ikke for omfattende, ingen når at køre død i det og der skal ikke ryddes for meget op efterfølgende.

Har du derimod en passion for at male, så er du allerede godt bekvem med det. Find et passende malerlærred frem og mal noget til din mor. Mal noget i din favorit genre eller hendes favorit blomst. Du kender hende bedst og ved, hvad hun vil sætte pris på.

Det skal du bruge:

 • Malerlærred
 • Papir
 • Vandfarver
 • Pensler
 • Akrylmaling
Kreativ hjemmelavet mors dags gave

Mulepose

En lidt anden form for kreativ hjemmelavet mors dags gave – men om ikke andet noget så relevant. I en tid, hvor vi prøver at passe på samfundet ved at bruge mindre plastik, så er det jo oplagt med en hjemmelavet mulepose, når der skal handles. Lav en helt unik mulepose til din mor. Tag dine favorit blomster, brug din mors yndlingsfarver, skriv et sjovt citat eller bare lav den abstrakt smuk. Du kan også gå all in og lime nogle rhinsten på.

Det skal du bruge:

 • Mulepose
 • Maling
 • Tusser
 • Lim
 • Rhinsten
Kreativ hjemmelavet mors dags gave

Broderi

Har du tålmodigheden til det, så er en perfekt kreativ hjemmelavet mors dags gave et broderi. Det tager lidt længere tid og er nok primært henvendt til de lidt ældre, som både har koordinering og koncentrationen til det. Du kan selvfølgelig starte ud med blot et lille sæt, så opgaven er lidt mere overskuelig. Men det er hvert fald en mors dags gave, der er blevet lagt kærlighed og tid i.

Det skal du bruge:

 • Broderisæt

Hama Perler

Vi har allerede skrevet en artikel udelukkende om Hama perler, men det er jo en oplagt kreativ og hjemmelavet mors dags gave – og endnu bedre: noget helt familien kan være med til. Hama perler giver et hav af muligheder, men i dag vil vi have fokus på Hama perler og pladerne. Her kan der laves figurer og sjove plader, hvor der f.eks. står: “Glædelig mors dag” eller “Vi elsker dig, mor”. Muligheden er mange og det kan også være, at I vil lave noget helt andet – så gør I bare det. Det vigtigste er tiden sammen, der bliver brugt på det og kærligheden, der er lagt i timerne. Mangler i yderligere inspiration til Hama perler, kan I finde det i denne artikel om Hama Perler.

Det skal du bruge:

 • Hama perler
 • Samleplade

Tørrede blomster

Vi lovede jo, der ville være lidt i forskellige prisklasser i denne artikel, og det her er nok i den lidt dyrere ende. Blomster er jo en klassisk ting at give på mors dag! Og vil du gerne kombinere det klassiske med lidt kreativt – og som gerne må holde i mere end blot en uge? Så er svaret tørrede blomster! Her kan du købe lidt blandet og mikse dem, i de farver du ønsker.

Det skal du bruge:

Tørrede blomster

Keramik

At lave sit eget keramik eller blot at male sit eget keramik – det er blevet populært. Og med god grund! For det er da det hyggeligste i verden at sidde der med sin familie eller venner og være kreativ. Der findes flere steder rundt omkring, hvor du kan komme og male dit eget keramik, så bliver det brændt for dig og så er det klar. Vi tager den lige skridtet videre! Vi laver objektet selv fra bunden – det kan være du vil lave et fad, et glas, en lille skål – du bestemmer! Når det så er tørret, så kan du male det i lige de farver, du ønsker. Vi har samlet alt du behøver lige her inklusiv en inspirationsvideo, så du kan komme bedst muligt igang.

Det skal du bruge:

 • Selvhærdende ler
 • Farver

Hjemmelavet gavekurv

Der findes tydeligvis et hav af ideer, når det kommer til kreative og hjemmelavede gaver til din mor på mors dag – men vi har ikke altid tiden, overskuddet eller lysten til at lave alt fra bunden og bruge flere timer på et projekt. Og det er helt ok! Vil du dog stadig gerne gøre gaven lidt personlig, så lav en hjemmelavet gave kurv. Køb alle din mors favoritter og saml dem til hende. Den kan indeholde hudplejeprodukter, chokolade, hendes yndlingsbog, en ansigtsmaske, et gavekort til svømmehallen – der findes ingen grænser, så længe det er noget, din mor kan lide.