Når tiden skal bruges kreativt derhjemme, så er lav selv armbånd med små perler en af de ting, der bliver søgt en del på. Det er hyggeligt at lave, får hjernen til at koble af på den sjove måde – og har du børn derhjemme, er det alletiders ide til tid sammen, og som endda kan bruges som fremtidige gaver til familiemedlemmer.

I den her artikel har vi fokus på 4 forskellige typer “lav selv armbånd” – 3 med små perler og én enkelt uden. Vi syntes bare, den var for sjov til ikke have med. Til hvert armbånd har vi samlet en liste over, hvad du skal bruge og hvordan du kommer bedst i gang. Så scroll videre og læs om de forskellige måder at lave armbånd på selv med små perler.

Typer af lav selv armbånd med små perler projekter


Armbånd med små, fine perler

Det skal du bruge

 • Små perler
 • Smykkelåse
 • Perletråd
 • Perler

Rocaiperler

Til lav selv armbånd med små perler skal der selvfølgelig små perler til. Her får du de fineste rocaiperler, som du kan få i et hav af farver, så du kan vælge lige netop dine favoritter – alt efter hvilket projekt du skal igang med.

Den bedste pris på rocaiperler:

Smykkelåse

Efter timevis, hvor du har lavet de smukkeste lav selv armbånd med små perler, så skal der selvfølgelig en lås på, så de kan bæres eller gives til andre heldige modtagere. Låsene fås i forskellige farver, størrelser og designs.

Den bedste pris på smykkelås:

Perletråd

Til lav selv armbånd med små perler skal der selvfølgelig små perler til. Her får du de fineste rocaiperler, som du kan få i et hav af farver, så du kan vælge lige netop dine favoritter – alt efter hvilket projekt du skal i gang med.

Den bedste pris på perletråd:

Andre typer perler

Når du skal i gang med dit “lav selv armbånd med små perler projekter”, så er der ingen begrænsning for, hvilke perler du kan benytte dig af. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Her får du plastperler, som er i diverse farver, så det kan matche det projekt, du har gang i.

Den bedste pris på rocaiperler:

Sådan gør du

Start med at binde din lås i dit perletråd. Perletråden kan fås i forskellige farver, og selvom at den bliver dækket af perler, så anbefaler vi alligevel at vælge en neutral farve, som ikke er for opsigtsvækkende og som kan bruges til flere. På den måde behøver du ikke nødvendigvis at have 5 forskellige perletråde, men kan nøjes med én slags. Du bestemmer selvfølgelig helt selv – og er budgettet til det, så skal du bare købe de farver, du synes, er pænest.

Nu kommer den sjove del. Når den ene del af låsen er sat på, så stopper den også perlerne fra at falde af. Så du putter nu de små perler på, som du ønsker og i det farvemønster, du bedst kan lide. Vil du gerne gøre dig ekstra umage i dit “lav selv armbånd med små perler” projekt, så kan du se videoen herunder, hvor der bliver vist, hvordan du laver de fineste, små blomster på dit armbånd.

Til sidst, når dit lav selv armbånd har nået den rette længde, så binder du den anden del af låsen fast – den runde del, hvor du sætter din lås på. Tag din perletråd igennem og sæt ringen fast lige efter den sidste perle. Bind en lille knude, så den forbliver der. Efterfølgende kan du lave et par løkker, som kan strammes ind og hjælpe til at holde den på det rette sted. Før til sidst nålen med perletråd igennem de sidste 5 perler og klip den af. På den måde er den pænt skjult derinde.

Brede perlearmbånd

Det skal du bruge

 • Perleplade
 • Rør perler
 • Bagepapir
 • Strygejern
 • Tråd til armbåndsdelen

Perleplader

Den her er sjov at lave med børn, for her kan de rent faktisk være med til at kreere lidt og være en del af projektet. Brug perlepladerne til at lave lige eller buede stykker, som kan stryges sammen til et armbånd i sidste ende.

Den bedste pris på perleplader:

Rørperler

Rørperler skal der til, når du skal i gang med dine perleplader. Linket nedenfor tager dig videre til et hav af farver, så du kan vælge lige dem, du ønsker og som matcher den stil, du har lyst til at lave dine armbånd i.

Den bedste pris på rocaiperler:

Snor til armbånd

Bind snor i dine perlearmbånd og brug de her farverige bomuldssnore. Perfekt til at pifte armbåndet op eller sætte prikken over i’et. Og så vil dit barn elske de forskellige farver, der er at vælge mellem.

Den bedste pris på bomuldssnor:

Sådan gør du

Denne type lav selv armbånd med små perler er specielt god til de lidt mindre børn – hvert fald den kreative del. Lav et rektangel-formet perle mønster på din perleplade. I kan også lave andre former – husk dog blot på, at det skal have en længde, så det kan fungere som et armbånd. Det behøver ikke kunne gå hele vejen rundt, da der bliver sat snor i, som holder det fast og lukker det i.

Lav et mønster på din perleplade, som I synes er fedt og som passer til den anledning og person, der skal bruge det. Er det de lidt mindre børn, der skal designe, så er det vigtigste bare at slippe kreativiteten løs og lade dem have det sjovt med det. Når designet er klart, så skal det stryges. Læg et bagepapir over og hiv strygejernet frem. Når det er klaret, så tager du det af perlepladen – den vil så blive siddende på bagepapiret (som det skal).

Fold så bagepapiret, så der er bagepapir på begge side af perlerne, så du kan stryge på den anden side, der endnu er urørt af varmen. Når du har gjort det, så sørg for, at du har et glas, eller andet i lignende form, ved siden af dig. Fold bagepapiret med perler om det, så det får en mere rund form. Det gøres, så det får en bedre pasform som armbånd.

Perlevæv armbånd

Det skal du bruge

 • Perlevæv
 • Perletråd
 • Perler

Perlevæv

Til lav selv armbånd med små perler skal der selvfølgelig små perler til. Her får du de fineste rocaiperler, som du kan få i et hav af farver, så du kan vælge lige netop dine favoritter – alt efter hvilket projekt du skal igang med.

Den bedste pris på perlevæv:

Elastisk perletråd

Perletråd skal der til, hvis du skal i gang med perlevæv. Du kan også få dem i forskellige farver, så de passer til de mønstre og farver, som du allerede har gang i.

Den bedste pris på perletråd:

Rocaiperler

Vil du i gang med et perlevævs armbånd, så er det mest oplagte at benytte sig af rocaiperler. De fås i forskellige størrelser og i et hav af størrelser, så der er noget for enhver smag.

Den bedste pris på rocaiperler:

Sådan gør du

Første skridt er at få fat i perlevæven. Fastgør efterfølgende dine snore på den flade pind på din perlevæv. Monter dernæst trådene på væven og bind den anden ende omkring de to runde, aftagelige knopper.

Det næste du skal, er at tage en 1,5 meter tråd og binde den på din sytråd. Bind den anden ende på den snor længst til venstre. Det gør du ved at binde den fast via en lille knude.

Så sæt x antal perler på din nål, så det passer med antal tråde på dit perlevæv. Før dem så under dine tråde, så der er en tråd mellem hver perle. Træk så din synål igennem perlerne, så de er på tråden – stadig er oppe mod tråden og kør så nålen igennem fra den anden side, hvor du så gør det oppe fra den anden vej. Bagefter gør du det bare én gang til med et nyt sæt perler.

Til sidst afslutter du ved at binde en knude på alle trådene samt trådene og binde en afsluttende knude med dem alle.

Hvem er lav selv armbånd med små perler for?

Ligesom med alt andet kreativt, så er der ingen grænser for, hvem der kan udfolde sin kreativitet og de ting, som vi skriver om herinde. Så det er for alle! Da vi netop synes, at det er for alle, så kommer vi med forslag til forskellige typer projekter til lav selv armbånd, der involverer små perler. Der er projekter, som de små kan være med i, dem der tager lidt ekstra koncentration og til dig, der gerne vil udfordre kreativiteten med motiver på dit armbånd. 

Er det dyrt at lave armbånd med små perler?

Det behøver på ingen måde at være dyrt. Det er klart, vil du have en af hver farve og det dyreste af det dyreste – så kan det ende op i mange penge. Men det behøver det altså på ingen måde at gøre. Så hold det på et niveau, du kan være med på. 

Til hvilke anledninger er lav selv armbånd med små perler en god ide?

Du behøver ikke en anledning for at lave hjemmelavede armbånd med små perler. Måske du bare gerne vil hygge med et lille projekt, der involverer kun dig eller din familie. Det kan også være, du tænker, det er alletiders gave-ide, som skal gives i fødselsdagsgave, til mors dag eller ifm. påskønnelse af en god ven eller veninde. Anledninger er der mange af og hver en af dem er en skøn måde at komme i gang med at lave noget kreativt.