Lav selv invitationer gratis? Det lyder næsten for godt til at være sandt. Og bliver det overhovedet pænt? Hvordan gør jeg? Og kan jeg tillade mig at sende det ud til den næste runde fødselsdag, konfirmationenen eller barnedåben? Ja, ja og ja! Du kan sagtens lave de fineste invitationer selv – også uden at skulle betale dyre domme online eller ned til tryk-manden i byen.

I den her artikel har vi lavet en guide til, hvordan du laver de fineste lav selv invitationer gratis og hvad du skal bruge – hvad end du vil lave dem i hånden eller ved hjælp af online midler.

Det skal du bruge til gratis lav selv invitationer

(Du finder produkterne længere nede) Det er klart – noget skal der til, før du kan lave dine egne invitationer, så det er selvfølgelig ikke helt gratis, med mindre du helt tilfældigt har det hele hjemme. Men når vi siger gratis, mener vi bare, at du ikke skal ned og have det hele printet og trykket i dyre domme, men du selv kan være med til at bestemme budget ved at lave dem selv. I nedenstående afsnit kommer vi med forslag til, hvad du skal have fat i for at få nogle smukke invitationer.

Lav selv fra bunden i hånden

 • Papir
 • Kuglepen sort
 • Kuglepen guld
 • Kuglepen i din favorit farve
 • Kuverter

Lav selv invitationer online

 • Canva
 • Papir
 • Kuglepenne

Ekstra ting for at pifte invitationer op

 • Klistermærker
 • Bånd
 • Segl stempel
 • Glimmer
 • Lim

Her finder du alle produkter og materialer

Papir til lav selv invitationer

Papir skal der til, når de smukkeste invitationer skal laves. Og bare rolig, der findes mange flere farver end disse to, vi viser billeder af.

Den bedste pris på papir til invitationer

Kuvert til lav selv invitationer

Til invitationerne skal der selvfølgelig en fin og matchende kuvert til. Det gælder, hvad end du sender invitationerne eller afleverer dem personligt. Og igen – der er masser af farver at vælge i mellem, når du skal finde den perfekte kuvert.

Den bedste pris på kuverter:

Kuglepenne med smukke farver

Når det kommer til personliggjorte invitationer og invitationer, der er lavet dig – så skal der selvfølgelig noget at skrive med. De klassiske farver er sort, guld eller søvn. Husk dog på, at det på ingen måde er begrænset her til.

Den bedste pris på kuglepenne:

Hvad kan jeg bruge mine lav selv invitationer til?

Der er ingen grænser for, hvad du kan bruge dine lav selv invitationer til. Har du en rund fødselsdag i vente? Så lav de fedeste invitationer, der matcher temaet og stemningen til din fødselsdag. Det samme gør sig gældende, hvis du har en større begivenhed som f.eks. barnedåb, konfirmation eller bryllup. Har I noget planlagt, så skal I bare i gang med at lave jeres egen invitationer.

Man skal nemlig ikke tage fejl af, hvad man kan lave selv og hvor fint samt personliggjort det kan gøres. En anden ting, som mange også glemmer i en verden, hvor alting er så digitaliseret, er, at håndskrevne invitationer også kan noget. Det er selvfølgelig lidt af et arbejde, hvis der er 50+ mennesker, som skal have en håndskrevet indbydelse. MEN går man i gang i god tid, så kan det sagtens lade sig gøre og dine gæster vil sætte så meget pris på det.

Hvilke anledninger kan jeg bruge lav selv invitationer til?

Som vi nævnte i tidligere afsnit, så kan du bruge lav selv invitationer gratis til lige det, du har lyst til. Det gælder både de større arrangementer som bryllup, barnedåb og konfirmationer. Men du kan også sagtens flotte dig og selv lave invitationer til fødselsdag eller hvis du bare vil invitere pigerne over til en skøn aften med god mad. Der er ingen regler for, hvornår og til hvilke anledninger du kan benytte dig af lav selv invitationer. Du bestemmer helt selv.

Der kan være flere grunde til, at du gerne vil lave dine invitationer selv. Det kan være, det er billigst – for ja, det kan være noget så dyrt at få det lavet hos en professionel. Det kan også være, at du synes, det passer anledningen bedst at lave dem selv. Oftest, hvis man har værktøjerne til det, så kan man lave det, lige som du ønsker og ændre alle de gange du ønsker, uden at skulle have en ekstern over det, som hele tiden skal ændre det for dig.

Hvordan laver jeg flotte lav selv invitationer gratis?

Når det kommer til at gøre sine hjemmelavede invitationer flotte, så er der ingen grænser og i virkeligheden handler det om, hvad du synes er flottest og hvordan du vil have dem til at se ud. Men vi giver dig alligevel lidt tips med på vejen, til nogle ting du kan have i baghovedet, når du går i gang med dine lav selv invitation er derhjemme.

Gør dem personlige

Det vigtigste, når du skal i gang med lav selv invitationer, er, at de er personliggjorte. Laver du dem efter din smag og du så synes, at de er smukke og passer til din begivenhed – så kan det faktisk ikke gå galt. Er det til en barnedåb, kan der bruges farver, der passer til barnets køn eller figurer, som har en personlig mening for jer som familie.

Er det en 30 års, der skal inviteres til, så lav invitationen ud fra det tema, du ønsker festen skal være i. Det en hjemmelavet invitation også kan, er at være med til at sætte stemningen for festen og give et udtryk for, hvordan festen bliver. Er det med fest, farver og drinks, så kan man hurtigt skabe en sådan stemning. Er det en hyggelig grill fest, så kan man få de vibes frem. Sådan kan man blive ved og samtidig personliggøre dem på sin helt egen måde, så det passer til dig og anledningen.

Flotte farver

Vælg farver lige efter din smag! Og du kan prøve dig frem igen og igen – i hvert fald hvis det er online, du laver dine invitationer. Her kan du lege med alverdens farver og skrifttyper, så du matcher den stemning, du ønsker, at din fest skal have. Men det kan du selvfølgelig også gøre, hvis du ønsker at lave håndskrevne invitationer.

Her kan du få tusser og kuglepenne i alverdens af smukke farver. Vil du gerne gøre det lidt elegant, så brug en guld! Du kan også pifte op med farver, hvis det f.eks. er til dit barns børnefødselsdag – eller din egen 30 års for den skyld. Der er ingen regler, når det kommer til kreativitet!

Gør noget ud af detaljerne

En af de mange fordele, ved at lave sine invitationer selv, er, at du rigtig kan sætte fokus på detaljerne. Du kan prøve dig frem og du kan sågar gøre det lidt ekstra – uden at skulle prøve at forklare andre, hvad du mener. For sagen er den, at man faktisk ofte kan gøre mange ting selv. For bare at starte i de helt små, så du kan du gøre dine lav selv invitationer mere fancy ved f.eks. at bruge små klistermærker.

Luk invitationen med et passende klistermærke eller rul invitationen sammen og bind en sløjfe omkring. Brug et signet og segl, hvis du vil gøre hele oplevelsen lidt ekstra. Ovenstående er blot et par enkelte ideer til, hvordan du kan gøre dine lav selv invitationer endnu mere personliggjorte og i lige præcis din ånd.