paracord armbånd lav selv

Det kan være svært i en travl hverdag at finde tid til at slappe af, og derfor er det perfekt at give sig i kast med at knytte et armbånd af paracord. Det gode ved diy paracord armbånd er, at du ikke behøver at bruge mere end 5 min., før du kan se fremskridt på armbåndet. Derudover kan det virke meget afstressende og mediterende at lave et armbånd, hvilket heller ikke kræver mange redskaber eller dyre materialer. Vi kommer ind på to gode bud på, hvordan du selv kan knytte et armbånd af paracord, uanset om det er til dig selv, eller om du vil lave det som en gave.

Det skal du bruge til et paracord armbånd

Imiteret faldskærmsline

Vil du i gang med et paracord armbånd, som du selv skal lave fra start af? Så skal du have fat i det såkaldte paracord snor. I vores artikel har vi valgt at benytte os af imiteret faldskærmsline, som fungerer rigtig godt til den slags projekter.

Den bedste pris på bånd til paracord armbånd:

Kliklås til paracord armbånd

Til lav selv armbånd med små perler skal der selvfølgelig små perler til. Her får du de fineste rocaiperler, som du kan få i et hav af farver, så du kan vælge lige netop dine favoritter – alt efter hvilket projekt du skal igang med.

Den bedste pris på kliklåse:

Hvad er paracord?

Paracord er også kendt som faldskærmssnor. Det kaldes faldskærmssnor eller faldskærmsline, da det oprindeligt blev brugt til faldskærme, men det kan sagtens anvendes til mange andre ting. Du kan eksempelvis bruge det som en tørresnor, hvor du kan hænge dit våde tøj til tørre. Du kan også bygge en bivuak med det, eller bruge det til at sætte fælder op med eller lave en bue. Valgmulighederne er mange. 

Du kan bruge paracord til så mange forskellige ting, fordi det er et tyndt, men meget slidstærkt nylonreb. En anden ting, du kan anvende snoren til, er, at du kan bruge det som et knyttesnor. Det vil sige, at man knytter et armbånd ud af snoren, som mange synes er pænt. 

Idéen om at lave et armbånd ud af paracord faldskærmssnor stammer oprindeligt fra udstationerede soldater. De har gennem tiden lavet disse armbånd af forskellige årsager. Det har både været som en gave til hinanden for at vise og understrege, hvor tæt et venskab de havde. Nogle af soldaterne kunne også finde på at sælge armbåndene, og pengene de fik for dem, gav de til de efterladtes familier. 

Det er populært at knytte et armbånd ud af paracord, fordi det som sagt er så slidstærkt. Du vil derfor også kunne finde mange videoer eller guider til paracord armbånd lav selv. Faldskærmssnoren har en nylonkerne, som man kan trække ud, hvis man ønsker en mere flad snor, som således også giver et smallere armbånd.

Forskellige typer af paracord

Selv om armbåndet associeres med soldater, er det ikke ensbetydende med, at armbåndet skal laves i den traditionelle armygrønne farve eller i sort. Paracord faldskærmssnor findes nemlig i mange forskellige farver, så du bør kunne finde en farve, som du kan lide. 

Herudover kan du faktisk få snoren i forskellige tykkelser, og du kan derfor også vælge at knytte armbåndet i en lidt tyndere polyester snor, som er nemmere at arbejde med, og af den grund vælger mange også at bruge den slags snor til at knytte armbånd med. 

Det er også et godt alternativ til de søde og feminine armbånd lavet af perler, som måske ikke lige falder i alles smag eller stil. De knyttede armbånd af paracord faldskærmssnoren giver et mere råt og maskulint udtryk, og de kan derfor både laves og bæres af alle: mænd, kvinder, drenge og piger.

Paracord armbånd lav selv

Det kan måske være svært at finde hoved og hale i nedenstående forklaring på, hvordan du knytter selve armbåndet. Det er måske ikke lige til at forstå i første omgang, men lad det endelig ikke slå dig helt ud. Vi har nemlig også fundet en video, som viser det lidt mere udførligt og pædagogisk, så alle forhåbentligt kan være med.

Til dette armbånd skal du bruge følgende materialer:

 • Lukkemekanisme, det kan eksempelvis være en minisjækel eller små klikspænder. 
 • Ca. 3 meter paracord.

Fremgangsmåde:

 1. Mål, hvor meget snor du skal bruge til at lave armbåndet. Det gør du ved at vikle paracord faldskærmssnoren én gang rundt om dit håndled. Det må ikke sidde for stramt eller for løst. 
 2. Fold paracord faldskærmssnoren på midten, så du kan lave et slyngestik gennem den ene lås, medmindre du bruger en sjækel, så skal du i stedet gøre det rundt om en tændstik eller andet, der minder om.
 3. Træk de to løse ender gennem den anden lås, eller gennem den lukkede sjækel. 
 4. Mål afstanden mellem låsene, så du er sikker på, at diameteren er svarende til længden om dit håndled. 
 5. De løse  ender skal ligge parallelt på hver deres side af stykket mellem låsene. 
 6. Tag den venstre snor og træk den under de to midterste snore.
 7. Læg herefter den venstre snor hen over den højre løse ende.
 8. Tag den højre løse ende og læg den over de to midterste snore.
 9. Træk herefter den højre løse ende igennem løkken, som du lavede i venstre side.
 10. Stram forsigtigt knuden omkring de midterste to snore.
 11. Gør det samme på den anden side af de to midterste snore. 
 12. Fortsæt i dette mønster skiftevis, til du når låsen.
 13. Træk de to løse ender gennem låsen.
 14. Træk herefter de to løse ender forsigtigt gennem den sidste løkke. 
 15. Stram til og klip resten af de løse ender af og smelt enderne med en lighter. Lad ikke børn gøre det alene.

Fandt du ikke guiden lige til, eller kan du bedst overskue det, hvis du også lige ser visuelt, hvordan det skal laves? Så har vi her fundet en video, der viser det på en overskuelig måde.

Paracord armbånd lav selv

Ønsker du et mere feminint udtryk, har vi selvfølgelig også fundet et bud på sådan et armbånd. 

Til dette armbånd skal du bruge følgende materialer:

 • Et knyttebræt eller en perlevæv
 • 2 meter knyttesnor på 1,5-2 mm i tykkelsen
 • 1 meter vokssnor på 1,2 mm i tykkelsen
 • De perler du ønsker skal være i armbåndet
 • Smykkelim
 • Saks
 • Målebånd

Fremgangsmåde:

Start med at måle dit håndled med et målebånd. Træk ½ cm fra det samlede mål, det vil sige, at hvis dit håndled måler 17 cm, skal du lave armbåndet, så det måler 16,5 cm. Vi skal nok fortælle hvorfor senere. 

 • Bind den ene ende af vokssnoren fast på perlevævens tværpind. Sæt tværpinden fast i fugerne i de to træskruer for enden af perlevæven.
 • Spænd vokssnoren ned over perlevæven forbi den ende, hvor der er huller, og ca. 10 cm længere end hullerne sidder, og klip tråden over.
 • Træk perlerne på vokssnoren i den rækkefølge, du ønsker, at de skal sidde på armbåndet. Bruger du en tråd, der er lavet af polyester, kan du med fordel brænde trådenden lidt med en lighter eller over et stearinlys, så perlerne nemmere kan komme på snoren. 
 • Stram vokssnoren ned over enden af perlevæven. 
 • Fold knyttesnoren på midten og læg den under vokssnoren. Læg nu den venstre ende af tråden over vokssnoren, så det på en måde danner et 4-tal. Der skal gerne være en bue-lignende form til venstre for vokssnoren.
paracord armbånd lav selv
Billedet er fra smyks.dk
 • Tag knyttesnoren, der ligger til højre for vokssnoren, og læg den over den venstre tråd af knyttesnoren, som ligger til højre for vokssnoren. Knyttesnoren til højre for vokssnoren trækkes ind under vokssnoren og op igennem 4-tallets bue til venstre.
paracord armbånd lav selv
Billedet er fra smyks.dk
 • Stram til i knyttesnorens ender, men ikke for voldsomt.
 • Lav 4-tallets bue igen, blot på den anden side af vokssnoren. Det vil sige, at du tager knyttesnoren til højre for vokssnoren og laver et 4-tal ved at lægge knyttesnoren over vokssnoren. Herefter tager du knyttesnoren til venstre for vokssnoren og lægger den over den højre tråd og derefter trækker den op igennem 4-tallets bue.
paracord armbånd lav selv
Billedet er fra smyks.dk
paracord armbånd lav selv
Billedet er fra smyks.dk
 • Fortsæt med at lave et 4-tal skiftevis.
 • Når du vil have en perle i mønsteret, skubber du perlen op til det færdigknyttede og knytter blot videre på mønsteret, som om at perlen ikke var der. Knyttesnoren sørger for, at perlen bliver siddende, hvor du placerer den.
paracord armbånd lav selv
Billedet er fra smyks.dk
 • Når armbåndet har den ønskede længde, tager du det af perlevæven og stramme de to knyttesnore lidt.
 • Klip knyttesnorene helt inde ved armbåndet med en skarp saks.
 • Put lidt lim på, der hvor du har klippet knyttesnorenes ender, så det holder på det. 
 • Vend perlevæven om.
paracord armbånd lav selv
Billedet er fra smyks.dk
 • Placer dit armbånd mellem perlevævens to pinde.
 • Tag den ene ende af vokssnoren og kør den rundt om tegnestiften og rundt om den anden tegnestift også. Det samme gør du med den anden ende af vokssnore.
 • Brug en af resterne fra knyttesnoren, som du klippede af, til at knytte et lille stykke på ca. 2 cm til en slags lås på armbåndet.
paracord armbånd lav selv
Billedet er fra smyks.dk
 • Når du er færdig, klipper du igen enderne og putter lidt lim på.
 • Stram vokssnorens ender, så du kan få armbåndet på.
 • Tag en perle på begge snorender og lad perlerne glide helt ned til låsen. Bind en knude. Klip det resterende snor af og lim enderne.
 • Du skulle gerne have et armbånd, som ser sådan her ud nu i forhold til låsen.
paracord armbånd lav selv
Billedet er fra smyks.dk

Er du til mere feminine armbånd lavet af perler, så har vi selvfølgelig også en artikel lige her, du kan læse! Den hedder Guide | Lav selv armbånd med små perler.