Perler til smykker: Vær kreativ uden begrænsninger

0
485

Hvad end du, som voksen, har brug for at koble helt af eller det er børnene, der har brug for noget sjov underholdning i weekenden eller ferien, så er perler, og specielt perler til smykker for børn, bare en alletiders ide. For ikke nok med, at du lige kan koble af for en stund, så er børnene lige nu i gang med at lave julegaver eller fødselsdagsgaver til de heldige på listen. Det er derfor, på ingen måde en tilfældighed, at perler til smykker for børn er en populær ting og som peaker specielt i weekender og ferier – og det er ren win win, for der er mange fordele ved det. 

Hvordan bruger man perler til smykker?

Perler til smykker for børn

Når det kommer til at være kreativ, så er der ikke noget rigtigt eller forkert. Der findes forskellige typer af perler og valget af perlerne, afgører ofte, hvad slags smykker du laver – og hvorvidt det er decideret perler til smykker for børn. Er det de klassiske hama perler, så skal du blot bruge en elastik snor, binde knude på enden og så er det bare at tilføje perler, som dit barn ønsker og i alle favorit farverne. Beads er også ret kendte perler, som nemt kan bruges til smykker og som måske får et lidt mere elegant look end hama perlerne. Hama perlerne er også lavet til meget andet og det giver derfor mening, at de ser ud, som de gør. Men ligemeget hvilke slags perler til smykker du vælger at bruge, så bestemmer du selv, hvordan det skal foregå. Men, som nævnt tidligere, så er den nemmest måde at finde en elastiksnor frem. Mål den så, så den passer bærerens håndled og sæt så perler på. Sørg for der er en cm ekstra eller lidt mindre, så det kan bindes sammen til allersidst. 

Perler til smykker for voksne 

Ovenstående er muligvis mest fremgangsmåden for børn – dermed på ingen måde sagt, at voksne ikke kan benytte sig af ovenstående perler. Det er hyggeligt – ligemeget din alder. Men er du ude efter noget mere stilrent og med lidt et udseende, der er mere sofistikeret, så kan perler i hvid, som ligner næsten ægte perler, være en alletiders ide. Det samme med små rørperler. De er små og egner sig derfor bedst til voksne. 

Perler til smykker, hvad end det er til børn eller voksne, dækker bredt og gælder ikke kun til armbånd. Der er også andre muligheder; f.eks. halskæder, øreringe, ankelkæder og lignende. Så det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Hvad kan man lave med perler til smykker?

Som vi kort var inde på før, så kan perler til smykker bruges til mange typer af smykker. Den klassiske, og måske nemmeste, er armbåndet. Perfekt julegave- eller fødselsdagsgave til familien eller venner af familien fra børnene. Så lav lige præcis de smykker, som I har udstyret og kompetencerne til. 

Lav andet end smykker med perler 

Der er ingen grænser for, hvad du kan lave med perler. Det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser. Men lad os alligevel hjælpe dig lidt på vej med inspirationen!

Coasters

Er det hama perler, du har derhjemme og som bare venter på at blive brugt? Så er coasters jo helt oplagt at begynde med! Du kan få dem i et hav af former og så kan du selv designe dem med perlerne i det mønster, som du ønsker. Men det er ikke kun det at sætte perlerne på din coaster – du kan stryge dem efterfølgende og så har du pynt til alle mulige formål. Er det påske, jul eller noget tredje, så lav mønstre efter det og lav det til ophæng. Du kan også bruge det som julepynt. Eller måske du elsker en bestemt film? Lav karakter fra Frozen eller lav mønstret fra dit yndlingsstel. Der findes ingen grænser.

Så det er bare at komme i gang 🙂

Og du kan finde en masse inspiration online, som kan hjælpe dig på rette vej med, hvordan du laver de forskellige mønstre korrekt. 

Vedhæng

Du kan også udvide dit sortiment og lave fine vedhæng til enten mobilen eller dit nøglebundt! Igen – sjove ideer som du selv får glæde af og som kan bruges som gaveideer til andre. Her kan du bruge lige den slags perler du har – du skal blot bruge en mobilsnor, hvor du kan sætte dit vedhæng fast på. Du kan som sagt bruge de perler til smykker, som du har derhjemme. Det er også fedt at lave mini coasters som telefon- eller nøglevedhæng. ‘

Snørebånd

En anden sjov ting, du kan lave med alle slags perler, og som specielt de lidt yngre vil elske, er perler på snørebåndene. Tag snørebåndene af favorit skoene og sæt så først halvdelen igennem – put perler på og så snørebåndet igennem. Nu har du fine perler på den nederste del af snørebåndene, vil du have flere på (alt efter hvad dine sko tillade), så fortsætter du bare processen hele vejen op. 

Perler i håret

Klassikeren fra ferien er perler i håret. Vi har næsten alle prøvet det og det er bare det fedeste. Så vi kan garantere dig, at det vil dit barn, søster, niece, nevø, søn eller bror også elske. Der er forskellige måder at gøre det på. Du kan tilføje dem i en fletning, eller du kan tage en lille tot og putte en masse perler på og så afslutte med en hårelastik, så de ikke falder ud – ja mulighederne er mange og det kommer også an på længde af hår, hvad der lige giver mening,