Tusser til sten – Giv stenene liv!

0
481

En trend, der virkelig har taget fart, er tusser til sten. At tegne på sten er det hyggeligste, hvad end det er med familien, alene for sig selv eller bare at se dine børn tegne løs derud af. Tusser til sten er noget af det mest populære lige nu – og det ses tydeligt på udvalget, som bare vokser og vokser hele tiden. Derfor vil vi i denne artikel hjælpe dig på vej mod de bedste tusser til sten, så I kan pryde hjem, have og familie med de fineste sten. Måden vi har udvalgt på, er ved at finde tusser af forskellige mærker, størrelser og tykkelser – så der er noget for ethvert projekt, hvad end det gælder små detaljer eller store sten med abstrakt objektiver. 

Hvilke tusser kan jeg bruge til at male på sten?

I princippet kan du bruge alle typer af tusser, når du skal måle på dine sten. Men det er klart, det er ikke alle typer tusser, der er lige gode. Nogle er heller ikke beregnet til det i længden og der kan du hurtigt se og mærke på tusserne, at det er ikke den type overflade, de er beregnet til. De tusser som er de mest populære, når det kommer til tegning på sten, er tusser der indeholder akryl. Når du vælger tusser til sten, som indeholder akryl, så gå efter dem, der er med akryl og samtidig vandbaserede. Det giver den helt rette konsistens, når der skal males på sten. 

Mange oplever nemlig, at når de vælger tusser til sten, som er alkoholbaserede tusser, så flyder det oftest ind i hinanden (altså farverne), og det er svært at lave fine detaljer. Men det kommer også helt an på, hvad formålet er med tegningerne. Er dit barn ikke så gammelt og er det mest for underholdningens skyld, så kan det måske godt betale sig starte ud med noget billigere eller noget du allerede har liggende derhjemme. 

Har du tidligere erfaring med akrylmaling på lærred, så kan du også sagtens bruge det og dine pensler. Så hvis du har noget derhjemme, som du tænker kunne bruges til maling på sten, så prøv det først. 

tusser til sten

Hvilke tusser er bedst til sten?

Når man læser nettet tyndt og hvad andre har anbefalet, så er der nogle klare favoritter, når det kommer til tusser til sten. Favoritterne er Posca og Molotow. De har begge store udvalg ift. farver og størrelser, og så er det bare super lækre, når du tegner på stenene. De har perfekt mængde farve og blødhed, når der skal tegnes smukke mønstre eller figurer – både på små og store sten. 

Kan jeg bruge posca tusser til sten?

Posca er et af de mest populære mærker, når det kommer til tusser til sten. Så det er et af de mærker, som vi i hvert fald kan stå inde for og som er det flest anbefaler online ligeledes. 

tusser til sten

Anden information så du får mest muligt ud af dine tusser til sten

Det er en rigtig god ide, hvis du inden, du påbegynder tegningen, sørger for at vaske dine sten. For al snavs og skidt af, som kan ødelægge dine tusser til sten holdbarhed. Når du engang er færdig med at male/tegne på dine sten, så skal det tørre og afslutningsvis bør du tilføje lak, så motivet holder længst til, hvad end det er til uden- eller indendørs brug. 

Hvor finder jeg inspiration til tegning på sten med tusser?

Nu er tiden kommet. Tusser til sten er købt, de flotteste sten fra stranden er taget med hjem og de er rengjorte. Næste skridt er inspiration! Vi har fundet lidt inspiration til dig her i denne artikel – og ellers er der mange steder, du kan finde mere. Nogle af steder er bl.a. på Pinterest og Instagram – eller videoen herunder. Perfekt steder til en masse inspiration.